Tekonolosi Fa'apipi'i

Folasaga: Le fa'agasologa o le gaosiga ooloa palasitikae masani ona aofia ai faiga autu e fa: limu faia, togafitiga i luga, lomitusi, ma le faapotopotoga. O le togafitiga o luga o se vaega taua tele. Ina ia faʻaleleia le malosi faʻapipiʻi o le faʻapipiʻiina ma tuʻuina atu se faʻavae lelei mo le faʻapipiʻiina, o le faʻagasologa muamua o togafitiga e taua tele.

Fa'ata'ita'iga i luga ole laiga o mea palasitika
E masani ona aofia ai togafitiga faʻapipiʻi ma togafitiga faʻapipiʻi. E masani lava, o palasitika ei ai se tikeri tele o le tioata, laʻititi polarity poʻo le leai o se polarity, ma le maualalo o le malosi, lea o le a aʻafia ai le pipii o le ufiufi. Talu ai o le palasitika o se insulator e le faʻaaogaina, e le mafai ona tuʻu saʻo i luga o le palasitika luga e tusa ai ma le faʻasologa masani o le electroplating process specifications. O le mea lea, aʻo leʻi togafitia i luga, e tatau ona faia muamua togafitiga talafeagai e faʻaleleia ai le malosi o le faʻapipiʻiina o le ufiufi ma tuʻuina atu se faʻavae pito i lalo ma le malosi faʻapipiʻi lelei mo le faʻapipiʻi.

Fa'ata'ita'iga muamua o le ufiufi

Pretreatment e aofia ai le degreasing o luga o le palasitika, o lona uiga o le faamamaina o le suauu ma le sui sooupu i luga o le fogaeleele, ma le faʻagaoioia o le paʻu palasitika, ina ia faʻaleleia le pipii o le ufiufi.

1. Fa'a'ele'elea
Fa'amamāina ooloa palasitika. E tutusa ma le fa'amama o oloa u'amea, e mafai ona faia le fa'amama o mea palasitika e ala i le fa'amamāina i so'o fa'aola po'o le fa'amama i vaifofo vai alkaline o lo'o i ai surfactants. O le fa'a'ese'esega i so'o fa'aola e fetaui lelei mo le fa'amamāina o paraffin, beeswax, ga'o ma isi palapala fa'aola mai le palasitika. Ole solvent organic e fa'aaogaina e le tatau ona solo, fula pe ta'e le palasitika, ma e maualalo lona fa'apuna, e fa'afefe, e le oona ma e le mu. O vaifofo vai alkaline e talafeagai mo le fa'afefeteina o palasitika alkali. O le vaifofo o lo'o i ai le sua suamalie, masima alkaline ma su'ega eseese. Ole surfactant e masani ona fa'aaogaina o le OP series, ie alkylphenol polyoxyethylene ether, lea e le faia ai le foam ma e le tumau i luga o le palasitika.

2、 Fa'agaoioia luga
O lenei faʻagaioiga o le faʻaleleia atili lea o mea i luga ole palasitika, o lona uiga, e faʻatupuina ni vaega polar i luga o le palasitika poʻo le faʻamalosi ina ia mafai ai ona faʻafefeteina le ufiufi ma faʻafefe i luga o le mea faigaluega. E tele auala mo togafitiga faʻaosoina luga, e pei o le faʻamaʻiina o vailaʻau, faʻamaʻi afi, faʻamaʻi ausa ma le faʻamaʻiina o le corona. O le mea e sili ona faʻaaogaina o le vailaʻau faʻamaʻi faʻamaʻi faʻamaʻi, lea e masani ona faʻaaogaina ai le vai togafitiga o le chromic acid, ma o lona faʻataʻitaʻiga masani o le 4.5% potassium dichromate, 8.0% vai, ma le 87.5% o le sulfuric acid (sili atu i le 96%).

O nisi mea palasitika, e pei o polystyrene ma ABS plastics, e mafai ona faʻapipiʻi saʻo e aunoa ma se vailaʻau faʻamaʻi. Ina ia maua le maualuga maualuga o le ufiufi, o loʻo faʻaaogaina foi togafitiga faʻamaʻi faʻamaʻi. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a uma ona faʻafefete, e mafai ona togitogia le palasitika ABS i se vai vai togafitiga o le chromic acid. O lona fua fa'atatau masani o le 420g/L chromic acid ma le 200ml/L sulfuric acid (kalave fa'apitoa 1.83). Ole faiga masani ole togafitiga ole 65℃70℃/5min10min, fufulu vai, ma faʻamago. O le lelei o le etching ma le chromic acid treatment vai e tusa lava po o le a le lavelave o foliga o le oloa palasitika, e mafai ona togafitia tutusa. O le fa'aletonu o le ta'otoga e mata'utia ma o lo'o iai fa'afitauli filogia.
Fa'ata'ita'iga muamua o le fa'alavalava fa'apipi'i

O le faʻamoemoega o le muaʻi togafitia o le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻiina o le faʻaleleia lea o le pipii o le faʻapipiʻi i luga o le palasitika ma faʻapipiʻi ai se uʻamea pito i lalo i luga o le palasitika. O le fa'agasologa o le mua'i togafitiga e masani lava ona aofia ai: fa'amalo fa'ainisinia, fa'amama fa'ama'i, fa'ama'a'a vaila'au, togafiti fa'ama'i, togafiti fa'ato'aga, fa'aitiitiga togafitiga ma vaila'au fa'asaina. O mea muamua e tolu o le faʻaleleia lea o le pipii o le ufiufi, ma mea mulimuli e fa e fausia ai se uʻamea pito i lalo.

1, fa'amalo fa'ainisinia ma fa'ama'ama'a
O le fa'amalo ole masini ma le vaila'au fa'a'a'asa e fa'amama ai le palasitika i luga ole laiga i metotia fa'ainisinia ma metotia fa'a-kemikolo e fa'atele ai le feso'ota'iga i le va o le ufiufi ma le mea'ai. E masani ona talitonuina o le malosi faʻapipiʻi e mafai ona ausia e ala i le faʻamalosi masini e naʻo le 10% o le faʻamaʻaina o vailaʻau.

2. Fa'amama fa'ameamea
Ole auala fa'amama mo le fa'ata'ita'iina o le fa'apalapala palasitika fa'apipi'i e tutusa ma le auala fa'amama mo le fa'alumaina o le fa'apalapala.

3. Fa'alogona
O le fa'alogoina o le fa'apipi'iina lea o ni mea e faigofie ona fa'ama'iina, e pei o le tin dichloride, titanium trichloride, ma isi mea, i luga o palasitika fa'atasi ai ma le malosi fa'apipi'i. O nei adsorbed faigofie oxidized mea e oxidized i le taimi o le faagaioiina togafitiga, ma le activator ua faaitiitia i catalytic tioata nuclei ma tumau i luga o le tulaga o le oloa. O le matafaioi o le fa'alogoina o le fa'ata'atia lea o le fa'avae mo le fa'alava u'amea u'amea mulimuli ane.

4. Fa'agaoioiga
O le fa'agaoioiga o le togafitia lea o le ma'ale'ale i luga ma le fesoasoani a se vaifofo o mea fa'apipi'i u'amea fa'amalosi. O lona uiga o le faatofuina lea o le oloa faʻapipiʻiina ma le sui faʻaitiitia i totonu o se vaifofo vai o loʻo i ai se faʻamaʻi faʻamaʻi o se masima uʻamea taua, ina ia faʻaitiitia ai ion uʻamea taua e le S2 + n o se faʻamaʻi, ma le faʻaitiitia o le uʻamea taua e teuina i luga o le. luga o le oloa i foliga o vaega colloidal, lea ei ai se gaoioiga catalytic malosi. Pe a faatofuina lenei mea i se vaifofo u'u vaila'au, o nei vaega e avea ma nofoaga autu catalytic, e faatelevaveina le fua faatatau o le tali atu o vailaau.

5、Faʻaitiitiga togafitiga
Aʻo leʻi faʻapipiʻiina vailaʻau, o oloa ua faʻagaoioia ma fufuluina i vai mama e faʻatofuina i totonu o se faʻatonuga o le faʻaitiitia o le vailaʻau faʻaaogaina i le vailaʻau vailaʻau e faʻaitiitia ma aveese ai le activator e leʻi fufuluina. E ta'ua lea o togafitiga fa'aitiitiga. A faʻapipiʻi vailaʻau kopa, faʻaaogaina le formaldehyde solution mo le faʻaitiitia o togafitiga, ma pe a faʻapipiʻi vailaʻau nickel, faʻaaogaina le sodium hypophosphite solution mo le faʻaitiitia o togafitiga.

6, fa'apipi'i kemisi
O le faʻamoemoega o le faʻapipiʻiina o vailaʻau o le fausia lea o se ata uʻamea faʻataʻitaʻi i luga o mea palasitika oloa e fausia ai tulaga mo le faʻaogaina o le uʻamea o oloa palasitika. O le mea lea, o vailaʻau faʻapipiʻi o se laasaga autu i le palasitika eletise.


Taimi meli: Iuni-13-2024
Saini loa