Fa'atau mea fa'apipi'i | Fa'afefea ona filifili oloa fa'agaau palasitika maualuga

Hose, o se mea faʻapipiʻi faigofie ma taugofie, e faʻaaogaina lautele i le fanua o vailaʻau i aso uma ma e sili ona lauiloa. O se paipa lelei e le gata e mafai ona puipuia mea o loʻo i totonu, ae faʻaleleia atili le tulaga o oloa, ma manumalo ai le tele o tagata faʻatau mo kamupani vailaʻau i aso uma. O lea la, mo kamupani vailaʻau i aso uma, pe faʻafefea ona filifili tulaga maualugafa'agaau palasitikae talafeagai mo a latou oloa? O mea o lo'o mulimuli mai o le a fa'aalia ai nisi o vaega taua.

fa'agaau palasitika 1

O le filifilia ma le lelei o meafaitino o le ki lea i le faʻamautinoaina o le lelei o faʻauʻu, lea o le a aʻafia saʻo ai le gaioiga ma le faʻaaogaina mulimuli o faga. O mea e faʻaogaina ai faʻauʻu palasitika e aofia ai le polyethylene (mo le tino o le paipa ma le ulu o le paipa), polypropylene (tube cover), masterbatch, pa puipui, vaitusi lolomi, varnish, ma isi. Ae ui i lea, o le filifiliga o mea e faʻalagolago foi i mea taua e pei o manaʻoga tumama, mea pa puipui (manaʻoga mo le okesene, vai ausa, faʻasaoina o mea manogi, ma isi), ma vailaʻau faʻasaina.

Filifiliga o paipa: Muamua, o mea o loʻo faʻaaogaina e tatau ona fetaui ma tulaga tumama talafeagai, ma o mea leaga e pei o uʻamea mamafa ma vailaʻau faʻamalama e tatau ona pulea i totonu o le laina faʻatonuina. Mo se faʻataʻitaʻiga, mo faʻauʻu faʻatau atu i le Iunaite Setete, o le polyethylene (PE) ma le polypropylene (PP) faʻaaogaina e tatau ona fetaui ma le US Food and Drug Administration (FDA) standard 21CFR117.1520.

O mea o lo'o pa'u ai mea: Afai o mea o lo'o i totonu o le afifiina o kamupani kemikolo i aso ta'itasi o ni oloa ia e matua ma'ale'ale i le okesene (pei o nisi o mea teuteu pa'epa'e) po'o le manogi e matua fe'avea'i (e pei o suauu taua po'o nisi o suauu, acids, salts ma isi vailaʻau faʻamaʻi), e tatau ona faʻaogaina paipa faʻapipiʻi lima-lima i le taimi nei. Ona o le okesene permeability o le lima-laupapa co-extruded paipa (polyethylene / pipii resin / EVOH / pipii resin / polyethylene) o 0.2-1.2 iunite, ae o le okesene permeability o le masani polyethylene tasi-layer tube o 150-300 iunite. I se vaitaimi patino, o le fua o le pa'u o le mamafa o le paipa fa'apipi'i fa'atasi o lo'o i ai le ethanol o le tele o taimi e maualalo ifo nai lo le fa'alava tasi. E le gata i lea, o le EVOH o le ethylene-vinyl alcohol copolymer faʻatasi ai ma mea sili ona lelei o pa puipui ma le faʻatumauina o le manogi (o le mafiafia o le 15-20 microns e sili ona lelei).

Malosi o meafaitino: O kamupani vailaʻau i aso taʻitasi e iai manaʻoga eseese mo le faʻamalosi o faʻau, faʻafefea la ona maua le faʻamalosi manaʻomia? O le polyethylene e masani ona fa'aogaina i fa'agaau e masani lava o le polyethylene maualalo, polyethylene maualuga, ma le polyethylene maualalo laina laina. I totonu oi latou, o le faʻamalosi o le polyethylene maualuga e sili atu nai lo le polyethylene maualalo, o lea e mafai ai ona ausia le faʻamalosi manaʻomia e ala i le fetuunaiga o le maualuga o le polyethylene / low-density polyethylene.

Tete'e vaila'au: O le polyethylene maualuga maualuga e sili atu le malosi o vaila'au nai lo le polyethylene maualalo.

Tete'e tau o meafaitino: Ina ia pulea le taimi pupuu po'o le umi o le fa'atinoga o le fa'agaau, mea e pei o foliga vaaia, fa'asagaga mamafa/pa'u tete'e, fa'amaufa'ailoga malosi, fa'alavelave fa'alavelave fa'alavelave (ESCR tau), manogi ma le leiloa o mea aoga e mana'omia. e iloiloina.

Filifiliga o le masterbatch: O le Masterbatch e faia se sao taua i le pulea lelei o le fa'agaau. O le mea lea, pe a filifilia le masterbatch, e tatau i le kamupani faʻaoga ona mafaufau pe o loʻo i ai se faʻasalalauga lelei, filtration ma le faʻamautuina o le vevela, teteʻe o le tau ma le teteʻe o oloa. Faatasi ai ma i latou, o le teteʻeina o oloa o le masterbatch e taua tele i le taimi o le faʻaogaina o le paipa. Afai e le fetaui le masterbatch ma le oloa, o le lanu o le masterbatch o le a alu i le oloa, ma o taunuuga e matua ogaoga. O le mea lea, e tatau i kamupani vailaʻau i aso uma ona faʻataʻitaʻiina le mautu o oloa fou ma faʻauʻu (suʻega faʻavavevave i lalo o tulaga faʻapitoa).

Ituaiga varnish ma o latou uiga taʻitasi: O le varnish o loʻo faʻaaogaina i totonu o le faʻauʻu ua vaevaeina i le ituaiga UV ma le vevela vevela, ma e mafai ona vaevaeina i luga o le susulu ma le mata matte i foliga vaaia. Varnish e le gata ina maua ai ata matagofie, ae puipuia foi mea o loʻo i totonu ma ei ai se aafiaga faʻapitoa o le poloka o le okesene, vai vai ma le manogi. I le tulaga masani, o le varnish fa'amago vevela e lelei le pipii i le fa'ailoga vevela mulimuli ma le lomitusi siliki, ae sili atu le susulu o le varnish UV. E mafai e kamupani vailaʻau i aso uma ona filifili varnish talafeagai e tusa ai ma uiga oa latou oloa. E le gata i lea, o le varnish faʻamalolo e tatau ona i ai le pipii lelei, o se mea lamolemole e aunoa ma le pitting, gaugau teteʻe, ofuina teteʻe, corrosion teteʻe, ma leai se faʻailoga i le taimi o le teuina.

Manaoga mo le tino paipa/ulu ulu: 1. O le pito i luga o le tino o le paipa e tatau ona lamolemole, e aunoa ma ni sosolo, maosiosia, tiga, poʻo se faʻalavelave faʻafefe. O le tino o le paipa e tatau ona saʻo ma aua le punou. E tatau ona tutusa le mafiafia o le puipui o paipa. O le mafiafia o le puipui o le paipa, le umi o le paipa, ma le fa'apalepale o le lautele e tatau ona i totonu o le laina fa'apitoa;

2. O le ulu o le paipa ma le tino o le paipa e tatau ona faʻapipiʻi mau, o le laina fesoʻotaʻiga e tatau ona mama ma matagofie, ma le lautele e tatau ona tutusa. E le tatau ona skewed le ulu o le paipa pe a uma ona fesootai; 3. E tatau ona fetaui lelei le ulu o le paipa ma le ufiufi o le paipa, vili i totonu ma fafo sologa lelei, ma e le tatau ona i ai se se'e i totonu o le laina faʻamaonia faʻamaonia, ma e le tatau ona i ai se vai poʻo le ea leaka i le va o le faagaau ma le ufiufi;

Lomiga manaʻoga: O le faʻaogaina o le faʻauʻu e masani ona faʻaaogaina le lithographic offset lomitusi (OFFSET), ma o le tele o le vaitusi faʻaaogaina e faʻamago UV, lea e masani ona manaʻomia ai le pipii malosi ma le tetee i le lanu. O le lanu lolomi e tatau ona i ai i totonu o le loloto faʻamaonia, o le tulaga o loʻo i luga e tatau ona saʻo, o le eseesega e tatau ona i totonu o le 0.2mm, ma o le vai papatisoga e tatau ona atoatoa ma manino.

Manaoga mo pulou palasitika: O pulou palasitika e masani lava ona faia i le polypropylene (PP) tui tui. O pulou palasitika sili ona lelei e le tatau ona i ai ni laina fa'aitiitiga manino ma emo, laina lamolemole lamolemole, fua sa'o, ma fetaui lelei ma le ulu o le paipa. E le tatau ona fa'atupuina le fa'aleagaina o le fausaga e pei o ta'eta'ei po'o ta'e a'o fa'aoga masani. Mo se faʻataʻitaʻiga, pe a oʻo i totonu o le avanoa le malosi tatala, e tatau ona mafai e le pulou faʻapipiʻi ona tatalia le sili atu i le 300 gauga e aunoa ma le gau.

fa'agaau palasitika1

Ou te talitonu e amata mai i vaega o loʻo i luga, o le tele o kamupani vailaʻau i aso taʻitasi e tatau ona mafai ona filifili oloa faʻapipiʻi faʻauʻu maualuga.


Taimi meli: Sep-06-2024
Saini loa