O le a le tele o lou iloa e uiga i mea e a'afia ai ma fa'aletonu masani o le fa'aliliuina o le vevela?

Folasaga: Fa'agasologa o le vevela, o se faiga masani i luga o le togafitiga o mea faʻapipiʻi teuteu, aua e faigofie ona lolomi, ma le lanu ma le mamanu e mafai ona faʻapitoa.O se faiga e sili ona fiafia i ai le au fa'ailoga.O lo'o fa'atonuina eRB FA'ATAU.Sei o tatou faʻasoa atu nisi faʻafitauli masani masani ma fofo faʻapea foʻi ma aʻafiaga faʻafefe o le vevela, mo lau faʻamatalaga i le sapalai o Youpin:

Fa'aliliuina o le vevela
Fa'agasologa fa'aliliuina vevela e fa'atatau i le pepa fa'aliliuina o lo'o fa'apipi'iina i pigments po'o vali e fai ma ala, e ala i le fa'avevelaina, fa'aosoina ma isi auala e fa'afeiloa'i ai le mamanu mamanu o le vaitusi i luga o le alalaupapa i se auala lomitusi.O le mataupu faavae o le vevela o le faʻafesoʻotaʻi saʻo o le vaitusi-faʻapipiʻiina ala ma le substrate.E ala i le faʻamafanafanaina ma le faʻamalosiina o le ulu lolomi vevela ma le faʻataʻitaʻiga, o le vaitusi i luga o le ala o le a liusuavai ma faʻafeiloaʻi i le substrate e maua ai le mea e manaʻomia.

Fa'aliliuina o le vevela

01Fa'aaafiaina o a'afiaga o le fa'aliliuina o le vevela
1) Ulu lolomi vevela

O le ulu lolomi vevela e masani lava ona faia i luga o se faʻapipiʻi faʻapipiʻi ata puipui puipui, o se pito i lalo faʻapipiʻi ata puipui puipui ma elemene vevela.O le mea faʻavevela o se mata siliki conductive.Faatasi ai ma le fesoasoani a le vevela e maua mai i le pulupulu eletise, o vaega laiti o le vaitusi vaega o le vaega kalafi e faʻapipiʻiina ma faʻafefe e faʻamaeʻa ai le faʻaliliuina o vaitusi.

Ole saoasaoa ole lomitusi ole fa'aliliuina ole vevela e fa'alagolago ile taimi e mana'omia mo laina ta'itasi o ata ma tusitusiga.O le mea lea, o le ulu vevela ma le pepa fesiitaiga e tatau ona lelei le vevela, ina ia mafai ai e le vevela e gaosia e le elemene faʻavevela ona vave alu atu i luga o le puipui puipui, o le pepa fesiitaiga ma le va ma mulimuli ane i luga o le mea e faʻamautinoa ai. o le vaitusi e lava le taimi fa'aliliu.

2) Vaitusi

Vaitusi

 

O le tu'ufa'atasiga o vaitusi fe'avea'i vevela e masani lava e tolu vaega: pigmenti (pigment po'o le vali), wax ma le suau'u, lea o le ga'o o le vaega autu lea o le vaitusi fa'afefe vevela.Ole tu'ufa'atasiga ole vaitusi fe'avea'i lautele e mafai ona fa'asino ile Laulau 1.

Fuafuaga faavae ole vaitusi fe'avea'i vevela

O le laulau 2 o se fa'ata'ita'iga o le lomitusi mata o le vaitusi fa'aliliu vevela.N-methoxymethyl polyamide ua solo i le benzyl ava malosi, toluene, ethanol ma isi solvents, o le vevela-tetefe pigments ma bentonite ua faaopoopo mo le faʻavevesi, ona faʻapipiʻi lea i totonu o vaitusi lolomi mata.O le vaitusi e lolomi i luga o se mea e ave ai (pei o le pepa faʻafefe vevela) e faʻaaoga ai se metotia lolomi mata, ona oomiina lea o le ie ma faʻafeiloaʻi.

o se lau lomitusi faaliliu vevela fau vaitusi

Pe a lolomiina, o le viscosity o vaitusi eseese e fesoʻotaʻi saʻo i le vevela vevela, ma o le vevela vevela ma le viscosity o le vaitusi e tatau ona faʻatonutonu lelei.Faʻataʻitaʻiga ua faʻamaonia pe a oʻo i le 60 ~ 100 ℃ le vevela vevela, pe a faʻafefete le vaitusi, o le viscosity tau o le vaitusi e mautu pe a ma le 0.6 Pa·s, lea e sili ona lelei.I se tulaga masani, o le latalata atu o le vaitusi i lenei setete, o le sili atu lea o le faʻatinoga o le fesiitaiga.

I tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻaleleia atili o tekinolosi afifi a shanghai, o le vevela o le teuina o oloa lolomi ua faʻateleina mai le uluai 45 ℃ i le 60 ℃, lea na matua faʻalauteleina ai le faʻaogaina o le faʻaogaina o le vevela.E le gata i lea, o le faʻaogaina o pigments manino poʻo lanu manino e maua ai se faʻaogaina lelei o le lanu mo lolomi lanu.

3) Faʻasalalau faʻasalalauga

Eseese substrates e eseese meatotino, o lea pe a filifilia pepa fesiitaiga, e tatau ona e gauai atu i mea taua o loo i lalo o le substrate.

①Faiga fa'aletino

O mea fa'aletino ole pepa fesiita'i o lo'o fa'aalia ile Siata 3.

Fa'aliliuina ala fa'asalalau

O mea o lo'o i luga o mea fa'aletino ia e tolu fa'aliliuga pepa fa'afefe.O vaega nei e tolu e mafai ona mafaufauina pe a filifilia:

O le mafiafia o le mea'ai e le tatau ona sili atu i le 20 μm;

O le substrate e tatau ona i ai se maualuga maualuga o le lamolemole e faʻamautinoa ai le fesiitaiga o le vaitusi;

E tatau ona lava le malosi o le mea'ai e fa'amautinoa ai o le a le masae i le taimi o le fa'aliliuina o pepa ma le lolomiina.

②O mea kemisi

O le pipii lelei ma e oo lava i le vaitusi o ni fa'aaliga taua se lua o mea tau vaila'au o le substrate pepa fesiitaiga.I le gaosiga, o mea tau vailaʻau o le fesiitaiga o pepa e aʻafia ai le lelei o le lolomiina.Afai e le mafai e le pepa fesiitaiga ona pipii lelei le vaitusi, pe o le aofaʻi o le vaitusi e le o faʻaogaina i le gaosiga, o le a mafua ai le lolomiga otaota.O se faiga lelei lomitusi ma lomitusi lelei e tatau ona faʻavae i luga o le malamalama lelei i mea tau vailaʻau o le pepa fesiitaiga. 

③Le lelei le fa'atinoga o le vevela

Talu ai ona o le faʻagasologa o le fesiitaiga e faʻaalia e ala i le maualuga o le vevela, o mea o le pepa faʻafeiloaʻi e tatau ona mafai ona tatalia le aʻafiaga o le vevela fesiitaiga ma tausia meatotino e le suia.I se tulaga lautele, pe lelei le faatinoga o le vevela o le substrate o le pepa fesiitaiga vevela e mafai ona atagia mai i mea nei:

O le faʻaitiitia o le vevela o le mea e faʻafefe ai le vevela, o le manifinifi o le mafiafia, o le sili atu lea o le faʻafefe o le vevela, ma sili atu lona faʻaogaina o le vevela;

Smoothness O le fa'alelei o le substrate surface, o le fa'aititia o le vevela ma sili atu le fa'atinoga o le vevela;

O le vevela o le ulu lolomi vevela vevela e masani lava e tusa ma le 300 ℃, ma e tatau ona mafai e le substrate ona faʻamautinoa e le suia le faʻatinoga autu i lenei vevela.

4) Alafua

O fa'apalapala e fai si la'ititi la'asaga o lo'o i ai le lelei o le lomitusi, o se vaega taua o le fa'aliliuina o le vevela.Talu ai ona o le talatala o luga o le mea e faʻaalia ai o le substrate o loʻo i ai se malosi tele, o le vaitusi i luga o le pepa fesiitaiga e mafai ona faʻafeiloaʻi lelei i le substrate, ma e mafai ona maua le tulaga lelei ma le leo;ae o le talatala tele o le a aʻafia ai le tulaga vaitusi Faʻafeiloaʻiga masani e le faʻaogaina i le faʻataunuʻuina o le faagasologa o le lolomiina.

02Fa'aletonu tulaga masani
1) O loʻo faʻaalia se mamanu ile faʻasologa atoa

Fa'ailoga: Fa'ailoga ma mamanu e aliali i luga o le itulau atoa.

Mafuaaga: o le vaitusi viscosity e maualalo tele, squeegee angle e le talafeagai, vaitusi vevela vevela e le lava, eletise eletise, ma isi.

Aveesea: faʻateleina le viscosity, fetuutuunai le maualuga o le sikola, faʻateleina le vevela o le ogaumu, ma faʻapipiʻi muamua le eletise eletise i tua o le ata.

2) Tipo

Fa'ailoga: O laina e pei o kometa e aliali mai i le tasi itu o le mamanu, e masani ona aliali i luga o le vaitusi pa'epa'e ma luga o le pito o le mamanu.

O mafuaʻaga autu: vaitusi pigmenti e tetele, e le mama le vaitusi, maualuga le viscosity, eletise eletise, ma isi.

Aveesea: faamama le vaitusi ma aveese le squeegee e faʻaitiitia ai le faʻatonuga;le vaitusi pa'epa'e e mafai ona mua'i fa'ama'ai e electrostatically togafitia le ata tifaga, fa'aoga chopsticks ma'ai e va'ai i le va o le squeegee ma le ipu, pe faaopoopo se sui electrostatic.

3) Le lelei le resitalaina o lanu, faʻaalia le pito i lalo

Fa'ailoga: Va'aiga lanu o vaega e tupu pe a fa'apipi'i le tele o lanu, ae maise lava i le lanu pito i tua.

O mafuaʻaga autu: o le masini lava ia e le lelei le saʻo ma le fesuisuiai;leaga le faia o ipu;le fa'alauteleina ma le fa'aitiitiga o le lanu pito i tua.

Tu'u'ese: fa'aoga le moli fa'amalo e lesitala ma le lima;toe fai le ipu;faʻalautele ma faʻakonekarate i lalo o le aafiaga o le vaʻaia o le mamanu, pe leai se paʻepaʻe i se vaega itiiti o le mamanu.

4) E le o manino le vaitusi

Fa'ailoga: E aliali mai se matapulepule i luga o le ata tifaga.

Mafuaaga: Ua matala le mea e uu ai le siki;e le mama le faatulagaga.

Ave'esea: toe fetu'una'i le si'osi'omaga ma fa'apipi'i le fa'amauina o le naifi;fa'amama le ipu lomitusi i le pauta fa'amama pe a mana'omia;fa'apipi'i le sapalai fa'asaga i le va o le ipu ma le si'osi'omaga.

5) Pa'u ese le lanu lomitusi

Fa'ailoga: O le pa'u lanu e tupu i le pitonu'u o mamanu tetele, ae maise i luga o le ata o lo'o fa'ata'ita'iina o le tioata lolomi ma le uamea.

Mafuaaga: o le lanu lanu lava ia e pa'u ese pe a lolomiina i luga o le ata gaosi;eletise tumau;o le vaega vaitusi lanu e mafiafia ma le lava mamago.

Aveesea: Faʻateleina le vevela o le ogaumu ma faʻaitiitia le saoasaoa.

6) Le lelei vave i le taimi o le fesiitaiga

Fa'ailoga: O le lanu lanu na fa'aliliuina i luga o le mea'ai e faigofie ona toso ese e le lipine fa'aoga mo su'ega.

Mafuaaga: le vavaeeseina poʻo le lagolago, aemaise lava ona o le lagolago e le fetaui ma le mea'ai.

Ave'esea: Toe sui le mea fa'apipi'i fa'amalolo (pe a mana'omia, fai ni suiga);sui le mea fa'apipi'i tua e fetaui ma mea fa'avae.

7) Anti-pipii

Fa'ailoga: E pa'u ese le vaega vaitusi a'o toe vili, ma leotele le leo.

Mafua'aga: fa'alavelave fa'afefe tele, fa'amago vaitusi le atoatoa, fa'ailoga mafiafia tele i le taimi o asiasiga, le lelei o le vevela i totonu ma le susū, eletise eletise, televave lomitusi, ma isi.

Aveesea: Faʻaitiitia le faʻalavelave faʻafefe, poʻo le faʻaititia lelei o le saoasaoa o le lolomi ina ia faʻamago atoatoa, pulea le vevela i totonu ma le susu, ma faʻaofuina le sui eletise eletise.

8) Fa'amaufa'ailoga

Fa'ailoga: Fa'ailoga mata'utia o lo'o misi (e pei o togitogi e le mafai ona lolomi) fa'aalia i luga ole upega tafa'ilagi papa'u.

Mafuaaga: E le alu i luga le vaitusi.

Aveesea: Faʻamama le faʻatulagaga, faʻaoga se uila suction electrostatic, faʻaloloto togitogi, fetuutuunai le mamafa o le squeegee, ma faʻaititia lelei le viscosity o le vaitusi e aunoa ma le afaina o isi tulaga.

9) O le auro, siliva, ma le penina e foliga mai e pei o le pa'u moli i le taimi o lomitusi

Fa'ailoga: O auro, siliva, ma penina e masani ona iai ni pa'u moli i luga o se vaega tele.

Mafuaaga: E fai lava si lapopoa o vaega auro, siliva, ma penina ma e le mafai ona taape tutusa i totonu o le fata vaitusi, e mafua ai ona le tutusa le mamafa.

Aveesea: Aʻo leʻi lolomiina, e tatau ona faʻafefete le vaitusi, ma e tatau ona faʻaoga le vaitusi i le fata vaitusi ma se pamu, ma e tatau ona tuʻu se paʻu palasitika i luga o le fata vaitusi;faaitiitia le saoasaoa lomitusi.

10) Le lelei le toe gaosia o tulaga lolomi

Fa'ailoga: Fa'ata'ita'iga e tele naua suiga fa'avasegaina (e pei o le 15%- 100%) e masani ona le mafai ona lolomi i le vaega mama, le lava le mamafa i le vaega o le leo pogisa, po'o feso'ota'iga manino i le vaega o le leo ogatotonu.

Mafuaaga: O le suiga o togitogi e tele tele, ma o le vaitusi pipii i le ata e le lelei.

Aveesea: faʻaaoga le uila suction electrostatic;vaevae i ni papatusi se lua.

11) O le iila i luga o mea lolomi e mama

Fa'ailoga: O le lanu o le oloa lolomi e mama nai lo le faʻataʻitaʻiga, aemaise lava pe a lolomi siliva.

Mafuaaga: e maualalo tele le viscosity vaitusi.

Va'ai: fa'aopoopo le vaitusi mata e fa'atele ai le viscosity o le vaitusi i se aofa'iga talafeagai.

12) O le tusitusiga pa'epa'e e iai ona pito

Fa'ailoga: E masani ona aliali mai pito mata'i i pito o tusitusiga e mana'omia ai le pa'epa'e maualuga.

Mafua'aga: e le lava lelei mea'ai ma lanu o le vaitusi;o le viscosity o le vaitusi e maualalo, ma isi.

Fa'aesea: fa'ama'ai le naifi pe fa'aopoopo mea fa'aopoopo;fetuunai le tulimanu o le squeegee;faateleina le viscosity o le vaitusi;sui le ipu eletise-togia i se ipu laser.

13) Ufiufi le tutusa o le ata tifaga muai ufiufi o uʻamea uʻamea (silicone coating)

O le muaʻi togafitiga o le ata (silicon coating) e masani lava ona faia aʻo leʻi lolomiina le uʻamea uʻamea fesiitaiga ata, ina ia mafai ona foia le faafitauli o le le mama paʻu o le vaitusi i le taimi o le faagasologa o le fesiitaiga (o le vaitusi o loʻo i luga o le ata pe a vevela le vevela. e sili atu i le 145°C).Faigata ile pa'u).

O mea o lo'o i luga o mea fa'aletino ia e tolu fa'aliliuga pepa fa'afefe.O vaega nei e tolu e mafai ona mafaufauina pe a filifilia:

O le mafiafia o le mea'ai e le tatau ona sili atu i le 20 μm;

O le substrate e tatau ona i ai se maualuga maualuga o le lamolemole e faʻamautinoa ai le fesiitaiga o le vaitusi;

E tatau ona lava le malosi o le mea'ai e fa'amautinoa ai o le a le masae i le taimi o le fa'aliliuina o pepa ma le lolomiina.

②O mea kemisi

O le pipii lelei ma e oo lava i le vaitusi o ni fa'aaliga taua se lua o mea tau vaila'au o le substrate pepa fesiitaiga.I le gaosiga, o mea tau vailaʻau o le fesiitaiga o pepa e aʻafia ai le lelei o le lolomiina.Afai e le mafai e le pepa fesiitaiga ona pipii lelei le vaitusi, pe o le aofaʻi o le vaitusi e le o faʻaogaina i le gaosiga, o le a mafua ai le lolomiga otaota.O se faiga lelei lomitusi ma lomitusi lelei e tatau ona faʻavae i luga o le malamalama lelei i mea tau vailaʻau o le pepa fesiitaiga.

③Le lelei le fa'atinoga o le vevela

Talu ai ona o le faʻagasologa o le fesiitaiga e faʻaalia e ala i le maualuga o le vevela, o mea o le pepa faʻafeiloaʻi e tatau ona mafai ona tatalia le aʻafiaga o le vevela fesiitaiga ma tausia meatotino e le suia.I se tulaga lautele, pe lelei le faatinoga o le vevela o le substrate o le pepa fesiitaiga vevela e mafai ona atagia mai i mea nei:

O le faʻaitiitia o le vevela o le mea e faʻafefe ai le vevela, o le manifinifi o le mafiafia, o le sili atu lea o le faʻafefe o le vevela, ma sili atu lona faʻaogaina o le vevela;

Smoothness O le fa'alelei o le substrate surface, o le fa'aititia o le vevela ma sili atu le fa'atinoga o le vevela;

O le vevela o le ulu lolomi vevela vevela e masani lava e tusa ma le 300 ℃, ma e tatau ona mafai e le substrate ona faʻamautinoa e le suia le faʻatinoga autu i lenei vevela.

Fa'ailoga: E iai ta'i, filaments, ma isi mea i luga o le ata.

Mafua'aga: Le lava le vevela (le lava le pala o le silikoni), le sa'o vaega ole solvents.

Fa'aesea: Fa'ateleina le vevela o le ogaumu i se maualuga tumau.

Shanghai Rainbow Industrial Co., Ltdo le gaosi oloa, Shanghai nuanua afifi Tu'u tasi-taofi cosmetic packaging.Afai e te fiafia ia matou oloa, e mafai ona e faafesootai matou,
Upega tafa'ilagi:www.rainbow-pkg.com
Email: Bobby@rainbow-pkg.com
WhatsApp: +008613818823743


Taimi meli: Oke-25-2021
Saini loa