O fa'au'u vaila'au i aso ta'itasi Ufiufi UV fa'afitauli masani ma fofo

   O le fa'agaau o se vaega taua o le afifiina o vaila'au i aso uma, faʻaaogaina lautele i fanua oloa e pei o kulimi lima, faʻamamaina oloa, oloa sunscreen ma isi.O fa'alava fa'agaau fa'aleaganu'u e masani lava ona fa'avae i luga ole solvent-vaega lua-vaega polyurethane coatings.E ui lava e lua-vaega polyurethane coatings e sili ona lelei le faʻatinoga i tulaga o le faʻaogaina o le faʻaogaina ma le lomitusi lona lua (bronzing), o la latou faʻatinoga e maualuga e 80%.O mea o loʻo i luga VOCs ua faʻatapulaʻaina i le faʻaaogaina, aemaise lava i tausaga talu ai nei, faʻatasi ai ma le faʻaauauina pea o le faʻalauiloaina o le puipuiga o le siosiomaga o le atunuʻu ma tagatanuu i totonu o lo tatou atunuu, o le gaosiga ma le faʻaogaina o le maualuga o le VOCs content coatings o loʻo i lalo o le vaavaaiga malosi.Ua maua se finagalo autasi o fa'au'u fa'au'u e fa'alelei le si'osi'omaga ise suitulaga masani maualuga VOCs mea e ufiufi ai.

Fa'agaau vaila'au i aso ta'itasi

 

I le taimi nei, o pa'u fa'alelei fa'alesiosiomaga e aofia ai: 1. Lafo fa'avae vai ma le VOC e itiiti ifo i le 10%;2. Faʻapipiʻi maualuga-malosi poʻo faʻapipiʻi atoa-malosi faʻatasi ma se mea mautu e maualuga atu nai lo le 85%.Talu ai o mea o lo'o i ai nei fa'aulu fa'avae o le polyethylene (PE) mea, o uiga o le maualalo o le fa'afefe o luga ma le maualalo o le polarity o lenei ituaiga mea e fai ai fa'alava fa'avae vai e leai ni fa'ata'ita'iga fa'aoga matua i le fa'au'u fa'alava.O le maualuga o le UV-curable coatings (UV-curable coatings) ua avea ma filifiliga muamua mo le faʻaogaina o le siosiomaga mo faʻauʻu i lenei laasaga ona o lo latou maualuga maualuga, faʻasaoina o le malosi, ma le puipuiga o le siosiomaga.Ae ui i lea, ona o uiga o le UV-curable coatings, pe a faʻaaogaina e tagata UV-curable coatings mo le gaosiga o mea faʻapipiʻi faʻamaʻi vailaʻau i aso taʻitasi, o le a masani ona latou feagai ma faʻafitauli e pei o le le lelei o le malamalama matua tetee o le ufiufi, faigofie samasama, taʻe o le fa'apipi'i, matte Le lelei le ofuina o mea, faigata lona lomitusi lona lua (bronzing), manogi leaga pe a uma ona vali, ma isi.

O lenei tusiga o le a amata mai i mataupu faavae o le UV curing coatings, faʻatasi ma le faʻaoga moni, ma faʻatalanoa loloto faʻafitauli autu o loʻo taʻua i luga i le faagasologa o le faʻapipiʻiina ma le teuteuga lona lua o mea faʻapipiʻi faʻauʻu faʻaaogaina i vailaʻau i aso uma.I luga o le faʻavaeina o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻapipiʻiina, e tusa ai ma le tulaga faʻapitoa o le gaosiga o mea faʻapipiʻi e tuʻuina atu ai fofo faʻapitoa i nei faʻafitauli.

Fa'atomuaga ile UV Curing Coatings

Photocuring o se tekinolosi fou "lanumeamata" ua vave ona atiaʻe.Talu mai le vaitau o le 1970, ua faʻaaogaina tele tekinolosi faʻataʻitaʻiga i paʻu, vaitusi, faʻafesoʻotaʻi fesoʻotaʻiga ma fanua faʻafomaʻi.Faatasi ai ma i latou, o le ultraviolet light curing (UV curing) tekinolosi o loʻo faʻaaogaina nei tekinolosi faʻamalama malamalama.UV coatings e tele lava e aofia ai photoinitiators, resins unsaturated ma monomers, luga pulea faaopoopo ma pigments talafeagai ma fillers.I totonu o le fanua o le teuteuga o luga o mea faʻapipiʻi vailaʻau i aso taʻitasi, o le UV curing technology e faʻaaogaina lautele i le fufuluina, lomitusi ma isi fanua.I le faʻapipiʻiina o mea faʻapipiʻi faʻauʻu vailaʻau i aso taʻitasi, o faʻamaʻi e mafai ona togafitia e UV o loʻo faʻaalia i le vave faʻamalolo, maualuga le iila, sili ona lelei le teteʻe, ma maualuga mea mautu.I le avea ai o se mea faʻapipiʻi faʻafeiloaʻi siʻosiʻomaga, i tausaga talu ai nei ua faʻateleina le gauai o tagata.

Ae ui i lea, pei o soʻo se isi lava mea, e iai foʻi faʻafitauli e pei o le samasama, taʻei, ma le le lelei o le faʻaogaina o laʻau i le taimi o le faʻaaogaina.O lenei tusiga o le a taulaʻi i le talanoaina o faʻafitauli masani masani o faʻamaʻi UV e faʻaogaina i faʻauʻu., amata mai i mafuaʻaga o faʻafitauli, tuʻu i luma auala e foia ai nei faʻafitauli mai le mamanu faʻapipiʻi faʻapipiʻi i le faʻagasologa o le fausiaina.

Fa'afitauli autu ma vaifofo pe a fa'aogaina fa'alavalava fa'amalolo UV i mea fa'apipi'i fa'agaau vaila'au i aso ta'itasi

一.Mafuaaga ma fofo o le samasama

 

O le mafuaʻaga autu mo le samasama o le UV-cured coatings o le faʻapipiʻiina o loʻo i ai fausaga mole e mafai ona faʻafefe ai le malamalama ultraviolet o se galu faʻapitoa.A maeʻa ona faʻaaogaina le malamalama ultraviolet o se galu faʻapitoa, o nei mea e maua ai suiga o le malosi ma iu ai ina mafua ai le faʻamaʻiina o le ufiufi.A le maualuga le maualuga o le faʻamaʻiina, o le a liu samasama i foliga vaaia, e masani ona taʻua o le "samasama".

信图片_20230106144637

 

(Ata agavale – lanu samasama, ata taumatau – masani)

O vaega autu i le ufiufi UV e mafai ona mitiia le malamalama ultraviolet o:

1. Photoinitiator toega (o le mea sili lea ona taua e mafua ai le samasama)

2. Fa'atonuga mole o lo'o i ai le gaioiga o le UV (o lenei vaega o le ufiufi UV e masani lava o se mea o lo'o i ai se fausaga mama benzene i le UV resin po'o le monomer)

3. O lo'o totoe o fusi e le'i fa'amaloloina, ma isi mea e faigofie ona fa'ama'iina (pei o vaega amino, ma isi.)

二, Mafuaaga ma fofo o le ta'e o le ufiufi

O mafuaʻaga autu mo le punou ma le taʻe o le ufiufi: 1. E le lelei le faʻapipiʻiina o le faʻapipiʻi i le substrate;2. O le elongation i le motusia o le ufiufi e maualalo pe a uma ona fofo.O le fa'aupuga ta'uta'ua e le lelei le malosi o le pa'u.

Fofo mo le ta'e o le ufiufi:

1. Amata mai le mamanu mamanu, saunia coatings ma sili atu adhesion ma faigata;

2. Mai le faʻatonutonuina o le faʻagasologa o le faʻapipiʻiina, o auala faʻapitoa e: 1. Pretreatment o le substrate, e pei o le afi mumu, korona ma isi togafitiga i luga o le substrate poʻo le muaʻi togafitiga o le sui faʻamaʻi faʻapipiʻi muamua, e faʻateleina ai le polarity luga. o le mea'ai ma fa'aleleia le lelei o le mea'ai.2. I le faagasologa o le ufiufi, e tatau ona faʻaititia lelei le mafiafia o le ufiufi, ma e tatau ona faʻateleina le vevela vevela ma le malosi o le faʻamalolo o le UV.

三、Mafuaaga ma fofo ole manogi le lelei

O le faagaau ua ufiufi o le a manogi se manogi manogi pe a tuʻuina le oloa, aemaise lava pe a faʻamaufaʻailogaina le oloa i totonu o le pusa afifi mo se taimi umi, pe a tatala le pusa afifi.O le mafuaʻaga autu o nei manogi manogi ona o mea laiti mole mole laiti e faʻafefeteina o loʻo totoe i totonu o le ata vali e alu atu i luga o le ufiufi i le aluga o taimi, faʻafefe i le ea, ma faʻaputu pea i totonu o se siosiomaga tapuni.O fa'apogai o nei vaega mole mole laiti e fa'apuna a'e, e tele lava o vaifofo o totoe (solvents e le'o fa'amama atoatoa), mole mole mole laiti o totoe (e le'i mae'a fa'amalolo), ma fa'aputuga mole laiti e gaosia e photoinitiators ma latou ta'e (e masani ona ta'ua o toega initiator).).

Auala e foia ai le manogi pe a uma ona fofo:

1. Amata mai le mamanu faʻatulagaina, faʻaoga se faiga faʻavae malosi e faʻaitiitia ai le aofaʻi o le initiator faʻaaogaina;faateleina le anotusi o vaega multifunctional i le faiga, ma faaaoga vaega plasticizing talafeagai e faaitiitia le aofaiga o monomers mole laiti, aemaise lava monofunctional mole laiti.Monomer fa'aoga.

2. Mai le vaʻaiga o le faʻaogaina o le faʻaogaina o le faʻaogaina, faʻaitiitia lelei le mafiafia o le ufiufi, faʻateleina le vevela vevela, ma le malosi o le faʻamalolo o le UV e mafai ona faʻaitiitia ai le gaosiga o manogi leaga.

四.Mafua'aga ma vaifofo mo le le lelei o le maosi o le fa'agaau matte

O le mafuaʻaga o le le lelei o le teteʻe o le paʻu matte ona o le matte aafiaga o le faʻapipiʻiina e masani lava ona maua mai i le faʻafefeteina o le faʻafefe o le faʻapipiʻiina i luga o le malamalama, ma o le faʻafefeteina o le faʻafefe o le faʻapipiʻi e mafua ona o le gaogao o le. faʻapipiʻi luga ma le faʻapipiʻi luga.O le le fetaui o le laulau lava ia e tulaʻi mai.Pe a oloina se mea talatala, o le a sili atu le fete'ena'iga, ma mafua ai ona sili atu ona masasi le ufiufi nai lo le iila maualuga.E le gata i lea, o mea o le paʻu i totonu o le matte coating o le a faʻaumatia ai le faʻamaoni o le faʻapipiʻiina o luga i se tulaga patino, o se tasi lea o mafuaʻaga e sili atu ai le mataʻutia o le paʻu matte nai lo le ufiufi iila.

信图片_20230106150323

 

(O le paipa matte e faigofie ona valu ma liu sinasina pe a olo)

Fofo mo matasi:

1. Amata mai le mamanu tufatufa, faʻaaogaina o se vaega o le resin matte e sui ai vaega o le paʻu i totonu o le vali e mafai ona faʻaitiitia ai le gaogao o le faʻapipiʻiina o luga ma faʻateleina le fua faatatau o le pigmenti-base o le faʻapipiʻiina i lalo o le fale e faʻamautinoa ai le tikeri matte o le ufiufi, ma mulimuli ane ausia Fa'aleleia le maosi tete'e o luga matt ufiufi.

2. Amata mai le puleaina o le faiga o le ufiufi, faʻaitiitia lelei le mafiafia o le ufiufi, faʻateleina le vevela o le vevela, ma le malosi o le faʻamalolo o le UV e mafai ona faʻaleleia ai le teteʻe o le matte coating surface.

五.Mafuaaga ma fofo mo le le lelei o le faʻailoga vevela

O mafuaʻaga autu mo le le lelei o le faʻailoga vevela o le: 1. O le faʻapipiʻiina e le fetaui ma le pepa vevela vevela, e mafua ai le le atoatoa o le vevela vevela poʻo le le lelei o le pipii;Lona lua, o le pulea o le faagasologa i le taimi o le vevela vevela e le mautu.

Fofo mo le le lelei o le fa'ailoga vevela:

1. Mai le va'aiga o le fa'atulagaina, Weixi Chemical fa'alauiloa fa'afoliga mea e iai mea e ma'ale'ale ai le vevela i totonu o le fa'avae.O ia mea e maualuga le maaa ma maualalo i luga o le vevela i le vevela o le potu, ae pe a oʻo atu le vevela pe sili atu i lona vevela suiga vaega, O lenei ituaiga o mea e oʻo i se suiga vaega ma le faʻaitiitia o le maʻaʻa faʻatasi ma le faʻateleina o le vevesi i luga.I le faagasologa o le vevela vevela, talu ai ona o le vevela o le vaega vevela vevela e vave ona oso aʻe i luga aʻe o le vevela o le suiga o le vaega, o le maaa o le vaega vevela vevela e matua faʻaitiitia ma faʻateleina le vevesi i luga, ma faʻaleleia atili ai le pipii i le va o le vevela vevela. pepa ma le ufiufi ma le faʻamaoni o le faʻailoga vevela.A maeʻa le faʻagasologa o le bronzing, e pa'ū le vevela i lalo ole vevela suiga vaega ma toe faʻaleleia le maaa o le ufiufi.

2. Mai le vaaiga o le pulea o le faagasologa, tuu atu le faamuamua i le filifilia o le pepa bronzing ma le faagasologa e fetaui ma le ufiufi, ma faʻaleleia lelei le vevela bronzing ma le faʻamalosi malosi i le taimi o le bronzing, lea e faʻaleleia ai le faʻamaoni ma le pipii o le bronzing.

UV-ituaiga PE varnish fa'amama fa'asolo malie e suitulaga lua-vaega polyurethane coatings.O se gaosiga o le saogalemu o le atunuʻu, gaosiga mama, faʻaititia o le carbon, ma le puipuiga o le siosiomaga.O nisi faʻafitauli e tulaʻi mai i le taimi o le fausiaina o le UV varnish e mafai ona foia e le varnish.O le fetuutuunaiga o fua faʻatatau a le gaosiga, o le faʻagasologa o le faʻagasologa o le gaosiga o meafaigaluega ma le fale faʻapipiʻi faʻapipiʻi o loʻo fofo faʻatasi.

Shanghai nuanua alamanuia co.,ltdtu'uina atu le tasi-taofi fofo mo cosmetic packaging.If e te fiafia ia matou oloa, e mafai ona e faʻafesoʻotaʻi i matou,
Upega tafa'ilagi:www.rainbow-pkg.com
Email: Bobby@rainbow-pkg.com
WhatsApp: +008615921375189

 

 

 

 

光固化是一种快速发展的“绿色”新技术,从20世纪70年代至今,光固化技术已广泛应五,泛应于及医疗等领域。其中紫外光固化(UV固化)技术是目前应用最为广泛的光固化技术。UV涂料主要由光引发剂、不饱和树脂及单体、表发剂、不饱和树脂及单体、表面面把填料组成。在日化包装材料表面装饰领域,UV固化技术被广泛应用于喷涂,印刷等领域。在日化软管包装材料涂装中,UV固化涂料以其快速固化、表面面光表面光他异、固含量高的特点,做为一种新兴的环境友好型涂装材料,近年来越来越引起人们的关注。

然而,同其他任何材料一样,UV固化涂料在使用过程中也会存在诸如黄变在诸如黄变在诸如黄变在诸如黄变在诸如黄变在他們们家过过过程中也会存在诸如黄变在诸如黄变在诸如黄变、守家家耶和等问题,本文将重点就应用于软管的UV涂料常见的各种问题进行讨论,从问题产生的原因出发,提出从涂料配方设计到涂料施工过程的解决这些问颳。


Taimi meli: Ian-06-2023
Saini loa